Agluten | Glutensiz Ürünler Merkezine Hoşgeldiniz!

Blog

media
27 Nov

İşlenmiş Gıdalardaki Zehirler

İşlenmiş Gıdalardaki Zehirler :  E102, E122, E110, E124, E 211… Gıdanızdaki zehirleri tanıyın. Birçok meyveli yoğurdun, meyve aromalı içeceklerin, üzerinde doğaldır yazan renkli şekerleme paketlerinin etiketlerinde bunlara rastlayabilirsiniz. Kaçınmanız gereken 12 tehlikeli katkı maddesi. çocuklarda bu katkı maddelerinin ADHD olarak bilinen hiperaktiviteyi artırdığı ve konsantrasyon bozukluğuna yol açtığı tespit edilmiş. 

Devamını Oku
media
27 Nov

İşlenmiş Gıdadaki Tehlikeli Maddeler

İşlenmiş Gıdadaki Tehlikeli Maddeler. Gıdadaki Tehlikeli Katkı Maddeleri. Kaçınmanız gereken 12 tehlikeli katkı maddesi. İşlenmiş gıdalardan uzak durmak gerektiğini artık birçoğumuz biliyoruz. Bunlar yerine doğal yollarla üretilmiş ev yapımı gıdalar çok daha sağlıklı. Bu konudaki bilinç gün geçtikçe artmakla beraber hala bunu göz ardı edenler, aldıkları ürünleri yalnızca kalori tablosuna göre değerlendirenler, yalnızca az kalori alımını

Devamını Oku
media
27 Nov

Ekmek Alırken Dikkat Edelim

Ekmek alırken Dikkat Edelim. Ekmek Katkı Maddesinde ’GDO’ Çıktı. Ticari işletmeler kâr elde etmek için bu tip şeylere girebiliyor. GDO’lu olmayan soyalar daha pahalı olduğu için bu yöntem seçilmiş olabilir. Soyayı şu anda ABD üretiyor. Bu üretimin çok önemli bir kısmı GDO’lu. Biogüvenlik kanunlarına göre GDO’lu soyanın gıda maddesi olarak kullanılması yasak. Ancak hayvan yemi olarak ülkeye giriş yaptıktan sonra bunların gıda maddesi olarak

Devamını Oku
media
27 Nov

Unlu Mamullerdeki Katkı Maddeleri

Unlu mamullerdeki katkı maddeleri. FIRINCILIK ÜRÜNLERİNDEKİ KATKI MADDELERİ. Fırıncılık ürünlerinde, prosesi kolaylaştırmak, hammaddedeki değişiklikleri karşılamak, kalitedeki sürekliliği garanti altına almak ve istenilen özelliklerde ve tazelikte gıda üretimini sağlamak amacıyla, enzimler, yüzey aktif maddeler, hidrokolloidler, askorbik asit ve potasyum bromat gibi ekmek katkı maddeleri kullanılabilmektedir. 

Devamını Oku
media
23 Nov

Çölyak Önemlidir

Çölyak önemlidir. Çölyak Hastalığını Ciddiye Alın. Masum zannedilen karın ağrısı ve şişkinliğin çölyak hastalığına işaret edebilir. Çölyak hastalığının ince bağırsakta besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan bir hastalık olduğunu belirten Özel Hayat Hastanesi Dr. Celalettin Çetin, "Çölyak hastalığı olan insanlar, buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olan ’glüten’e karşı hassasiyet gösterirler. Çölyak hastalığında tedavinin temelini glütensiz

Devamını Oku
media
23 Nov

Antiglüten Ürünler

Antiglüten Ürünler. NEDEN ANTİGLÜTEN - NEDEN GLÜTENSİZ GIDA ? Glüten nedir ? Glüten ne işe yarar? Zararlı mıdır? Glütensiz gıdalar neler? Çocuklarda erken teşhis konulamazsa büyüme geriliklerine, büyüklerde ise kansızlığa ve kemik erimesine, bayanlarda adet düzensizlikleri ve kısırlığa neden olur. Çocuklarda erken teşhis konulamazsa büyüme geriliklerine, büyüklerde ise kansızlığa ve kemik erimesine, bayanlarda adet düzensizlikleri ve kısırlığa neden olur. 

Devamını Oku
media
23 Nov

Glüten Bulaşıcıdır

Glüten Bulaşıcıdır. GLÜTEN ALERJİNİZ VARSA DİKKAT EDECEKLERİNİZ. Glüten alerjisi olanlar bunlara dikkat etmeli! Glüten bulaşma riskleri için sadece gıda seçimi yeterli değildir. Aynı zamanda hazırlıkta kullanılan kaşık, tencere, kap, fırın vs gibi son ürüne temas eden tüm ekipmanların hijyenine dikkat edilmelidir. Glütenli yiyecek hazırlığında kullanılmış olan ekipmanlarla aynı bulaşık makinasında yıkanan ya da aynı bulaşık süngeri kullanılarak temizlenen ekipmanlarda dahi glüten bulaşma riski bulunabilir.

Devamını Oku
media
23 Nov

Çölyaklı Diyet Tedavisi

Çölyaklı Diyet Tedavisi. ÇÖLYAK HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR. ÇÖLYAK HASTALIĞINDA TEDAVİ: Günümüzde çölyak hastalığının tek tedavi yöntemi ömür boyu glütensiz beslenmektir. Tanıdan sonra çölyak hastalık olmaktan çıkar, tam bir yaşam biçimine dönüşür. GLÜTENSİZ YAŞAM. Çölyaklılar için glütensiz yaşam risksiz bir yaşamdır. Tamamen sağlıklı bireyler gibi yaşama hakkına sahiptirler. Asla kaçamak yapılmamalıdır. Kesin ve net bir diyet uygulanmalıdır. Ufak kaçamaklar anında bulgu

Devamını Oku
media
23 Nov

Çölyak Tanı Yöntemleri

Çölyak Tanı Yöntemleri. ÇOCUĞUNUZ YOKSA ÇÖLYAK HASTASI MI ? ÇÖLYAK HASTALIĞINDA TANI YÖNTEMLERİ.  Klinik, Hematolojik, Biyokimyasal, Serolojik, Histopatolojik ve Doku Tiplemesi (HLA DQ2, DQ8) çölyak hastalığında tanı yöntemleridir. Klinik bulgular ve hastalık öyküsü her tıbbi sorunda olduğu gibi ayrıntılı ele alınmalıdır. Özellikle kronik her türlü yakınmada tanıya yönelik laboratuvar testlerine başvurulmalıdır. Demir eksikliği anemisinin varlığı her koşulda araştırılmalıdır.  Biyokimyasal

Devamını Oku
media
23 Nov

Glüten Herkesi Etkiler

Glüten Herkesi Etkiler. Çölyak dünyada en yaygın görülen genetik hastalıklardan biridir ve özellikle beyaz ırkın sorunudur. Glütenli gıdalar aslında tüm insanlarda bazı toksik etkiler oluşturmaktadır. Glüten doğrudan immun ve non-immun yanıtlara yol açabilmektedir. İçerdiği ‘’Wheat Germ Agglutinin’’, lektin toksik etkiler oluştururken, gliadorphin, gliamorphin opiat benzeri etkilere neden olmaktadır. Çölyaklı olmayanlarda da çölyak benzeri ancak farkedilmeyecek düzeyde yan etkiler oluşmaktadır.

Devamını Oku